Arama
Arama Sonuçları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
"Kronik Hepatit Hastaları için Sağlık Kontrolleri Hayati Önem Taşıyor"
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada yaklaşık 300 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C enfeksiyonuna sahip olduğu ve her yıl 1,5 milyon kişinin siroz ve karaciğer kanseri nedeniyle vefat ettiğinin tahmin edildiğini söyleyen VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Yapılan çalışmalara göre Türkiye’de ise yaklaşık 3 milyon kronik Hepatit B enfeksiyonu ve yaklaşık 700 bin kronik Hepatit C enfeksiyonu hastası mevcuttur” diye konuştu.
Satranç oynamak zayıflatıyor
1984 yılında Anatoly Karpov, dünya şampiyonluğunu korumak için genç yetenek Garry Kasparov ile karşılaşır. 48 oyun süren maçın beş ayı boyunca Karpov, oturduğu yerde on kilo kaybeder.
Mide bulantısı nasıl geçer? mide bulantısı neden olur? ne iyi gelir?
Mide bulantısı, büyük olasılıkla herkesin duyduğu bir durumdur. Çoğu insan hayatlarını birden fazla kez mide bulantısıyla iç içe yaşamıştır. Mide bulantısı neden olur? Ve mide bulantısı nasıl geçer? ne iyi gelir? tüm soruların cevabı haberimizde.
“A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açabilir”
Vitamin eksikliğinin nedenleri hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Yeterli ve dengeli beslenmemek, güneş ışığına yeterince maruz kalmamak, ilaçlar, parazitler, obezite cerrahileri mide ve bağırsağın vitamin emilimini bozan hastalıklara sebep olabilir. Bilinen 13 vitaminin eksikliği de vücutta bazı problemlere yol açabilir. Örneğin, A vitamini eksikliği gece körlüğü, göz kuruluğu, cilt ve mukoza problemlerine yol açarken; B12 vitamini eksikliği kansızlık, enerji düşüklüğü, baş dönmesi ve denge bozukluğuna sebep olabilir” dedi.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Sahurda sadece su içiyorsanız dikkat!
SCÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Sarıakçalı, sahura kalkmadan oruç tutmanın veya sahurda sadece su içmenin kişinin sağlığında sakınca oluşturabileceğini belirtti
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
İşte asgari ücrette ilk rakamlar
Asgari ücret tespiti için yapılan 3. toplantı sona erdi. Bir anlaşmanın çıkmadığı toplantı sonrası ilk rakamlar açıklandı. Çalışma Genel Müdürü, TİSK'in 3100 TL teklif ettiğini belirtirken TÜRK-İŞ ise 3900 TL istediğini açıkladı.
Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için 7 Etkili İpucu
Bakımlı ve ışıl ışıl görünmek için sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak çok önemli. Parlak saçlar için de kullandığın saç bakımı ürünlerinden beslenme alışkanlığına kadar birçok faktöre dikkat etmeniz gerek.
DENGELİ BESLENME NEDİR, HANGİ BESİNLERE YER VERİLİR?
Dengeli beslenme nedir, nasıl yapılır? Dengeli beslenmek için hangi besinlere yer verilmelidir? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın anlatımıyla dengeli beslenme:
VEJETARYENLER NASIL BESLENMELİ ?
Vejetaryen ne demek? Vejetaryen olmak hangi hastalıklardan korur? Vejetaryenler nasıl beslenmeli? Vejetaryen çeşitleri nelerdir? İşte, vejetaryen beslenmesi hakkında merak edilen her şey:
Hangi besin kaç kalori ? Meyve, sebze, et, kuruyemiş Kalori hesabı nasıl yapılır ?
Kilo vermek, mevcut kiloyu korumak, vücudun görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde tüketilen besinlerin kaç kalori olduğu çok önemlidir. Meyve, sebze, et, kuru yemiş vs gibi günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerde bulunan kalorilerinin sizin için derledik
Anksiyete nedir ? anksiyete hastalığının belirtileri nelerdir ?
hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. ancak bu hissi sık ve yoğun olarak yaşayan kişilerin gerçekleştirmiş olduği günlük aktiviteler negatif yönde etkilenebilir.
Sağlıklı beslenmenin faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir diyet tipik olarak, yağsız proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve birçok renkteki meyve ve sebzeler dahil olmak üzere tüm ana gıda gruplarından besin açısından yoğun gıdaları içerir.